Conservatory Green

Once a bustling airport, the Stapleton redevelopment now flourishes with new life. Redesigned into mixed-use developments it embraces the suburban location and lifestyle. The design began with visions of Colorado’s wheat fields swaying in the summer wind. As the vision grew, so did the complexity of the hardscaping package. These challenging concrete conditions included Colorado’s monsoon season, walls with a reverse batter which required being stripped and finished for Sandscape® (our premium version of sand finish), placing Lithocrete® sedimentary walls at a slight radius with sloping angled tops, all while maintaining the level of quality expected of their crews.

The final scope included: Sandscape planter walls, landform walls, Lithocrete sedimentary walls, Sandscape planter curbs, water feature, fire pit with form finish concrete, all survey and layout, colored broom finish paving, colored Sandscape paving, uncolored broom finish paving, and the radial slanted amphitheater benches.

The developer unveiled the new park to the community this summer with the promises of community interaction. The attention to detail in both the design and construction makes this project unique. Additionally the complementary use of landscaping to soften the hardscaping creates a very comfortable space.